In deze handleiding leggen we je uit hoe je een PDF-bestand online kan plaatsen op je website. We leggen je hieronder eveneens uit hoe je dit bestand toegankelijk maakt voor je website bezoekers door naar dit bestand te linken.

PDF uploaden

1. Log in op je website

2. Klik op “Media” en klik vervolgens op “Nieuw bestand”.

3. Klik op Bestanden selecteren. Zoek vervolgens het PDF-bestand dat je op je website wil en klik op “Openen”.

4. Klik vervolgens op Bewerken.

5. Rechts zie je nu de “Bestand URL”. Bewaar deze link.

PDF linken

Het PDF-bestand is nu online geplaatst. Nu moet je enkel nog een link leggen naar dit bestand opdat je bezoekers dit bestand kunnen vinden.

1. Klik op “Pagina's”.

2. Selecteer hier de pagina waar het PDF-bestand moet komen.

3. Selecteer vervolgens de tekst of afbeelding die moet verwijzen naar de PDF en klik op de ketting.

4. Plak bij "URL" de link die we gekopieerd hebben in stap 5, geef deze link een gepaste titel en selecteer “Open link in een nieuw venster/tab”. Klik daarna op "Link invoegen".