In deze handleiding leggen we je uit hoe je advertenties kan plaatsen op Google op basis van een Google Adwords campagne.

Meer bezoekers naar je website brengen kan op verschillende manieren. Een blog, een Facebookpagina, goede zoekmachine-optimalisatie, .. en Google Adwords! Met Adwords kan je snel en eenvoudig betalende advertenties opzetten voor een specifiek doelpubliek.

Een voorbeeld van een geslaagde Google Adwords campagne:

Schermafbeelding 2015-08-21 om 15.33.15.png

Google Adwords opzetten

1. Log in je Google account. Nog geen Google account? Lees hier hoe je er één kan aanmaken. Surf vervolgens naar www.google.be/adwords en klik op Nu starten om van start te gaan.

2. Vul je e-mail adres en website in en bevestig

3. Geef op hoeveel je gemiddeld per dag wil besteden. Je betaalt uiteindelijk alleen wanneer iemand op je advertentie klikt.

4. Op welke locaties wil je de advertentie vooral laten zien? Heb je een frituur in Gent, kies dan bijvoorbeeld best voor Gent en locaties rond Gent.

5. Nu kies je welk type advertentiecampagne je wil uitvoeren. Doorgaans wordt er gekozen voor het ‘Zoeknetwerk’. Als eerste campagne is het dus aangeraden voor dit type te kiezen.

6. Voeg relevante zoekwoorden toe. Er bestaan verschillende types van zoekwoorden. Je kan mensen heel breed laten zoeken of je kan net héél gericht te werk gaan. Meer informatie over zoekwoorden kan je hier terugvinden: https://support.google.com/adwords/answer/2497836?hl=nl

7. Stel het maximale bedrag in dat je bereid bent te betalen voor een klik op je advertentie. Als je bedrag onvoldoende is, toont Google je advertentie niet. We raden aan dit automatisch te laten instellen door Google.

8. Plaats vervolgens een link naar je website, schrijf je advertentie en klik op opslaan.

9. Vul tenslotte alle gegevens in en kies hoe je wenst te betalen. Klik vervolgens op Opslaan en ga verder.

10. Controleren, niet onbelangrijk! Je bent bijna klaar om de campagne online te zetten. Neem je tijd en kijk alles even rustig na.

11. Campagne activeren. Bekijk de huidige status van je campagne. Wanneer de campagne op pauze staat, moet je deze dus eerst nog activeren voordat de advertenties in Google getoond worden.

AdWords activeren

12. Je eerste Google Adwords campagne is van start gegaan! Bij vragen of opmerkingen kan je altijd gratis terecht bij Google op 0800 81334. Zij bieden zowel online als offline een uitstekende service aan.