In deze handleiding leggen we je uit hoe je een video upload op Youtube. We leggen je hieronder eveneens uit hoe je die video vervolgens op je website plaatst.

Video op Youtube uploaden

1. Surf naar Youtube en log in met je Google Account. (Heb je nog geen Google Account? Maak dit nu aan).

2. Klik vervolgens rechts bovenaan op Upload.

3. Klik op de pijl en selecteer je video. Selecteer vervolgens Openbaar.

4. In het volgende venster kan je de video voorzien van een titel en een beschrijving. Kies een passende titel, want deze zal ook zichtbaar zijn op de website.

5. Klik op Publiceren

6. Kopier de link van je video

Video toevoegen op je website

1. Log in op je website

2. Ga naar Pagina's en klik op de pagina waar je de video wil plaatsen

3. Plak de Youtube weblink op de plaats waar je het filmpje wil. De video zal nu automatisch verschijnen.

4. Klaar! Klik op Bijwerken om je aanpassingen op te slaan.